Eminem – Houdini – 2024 – oficiální videoklip – české titulky

Eminem – Houdini – 2024 – oficiální videoklip – české titulky

„Houdini“ je píseň amerického rappera Eminema. Byla vydána 31. května 2024 jako hlavní singl z jeho připravovaného dvanáctého studiového alba The Death of Slim Shady (Coup de Grâce).

Píseň interpoluje píseň „Abracadabra“ skupiny Steve Miller Band z roku 1982 a také sampluje jeho vlastní songy „Without Me“, „My Name Is“ a „Just Lose It“. Píseň byla vydána spolu s doprovodným videoklipem, který vzdává hold videoklipu k písni „Without Me“.

Pozadí

Přesně 26. dubna 2024 Eminem oznámil, že v létě 2024 vydá své dvanácté studiové album The Death of Slim Shady (Coup de Grâce).O tři týdny později sdílel screen iMessage se záhadným vzkazem „…and for my last trick!“, který rozeslal všem svým kontaktům.

Datum zprávy znělo 31. května, což naznačovalo blížící se vydání. 28. května rapper zveřejnil společné video s kouzelníkem Davidem Blainem.

Hudební video

Videoklip k písni „Houdini“, který režíroval Rich Lee, byl vydán společně se singlem 31. května 2024. Ve videoklipu Eminem v převleku za svou postavu Rap Boye z klipu „Without Me“ (The Eminem Show, 2002) a Dr. Dre projíždějí městem ve stylu Gothamu a zároveň pátrají po Slim Shadym, který cestoval v čase portálem z roku 2002 do událostí v klipu, a bojují s ním.

Ve videoklipu se objevují kolegové rappeři 50 Cent, Snoop Dogg, Royce da 5′9″ a Westside Boogie, Grip a Ez Mil, kteří v té době podepsali smlouvu s Eminemovou nahrávací společností Shady Records, komici Shane Gillis a Pete Davidson, hudební producent The Alchemist, Eminemův manažer Paul Rosenberg, spoluzakladatel a výkonný ředitel Interscope Records Jimmy Iovine a Eminemovy vlastní dcery Hailie Jade, Alaina a Stevie.

Zdroj: wikipedia.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *