Záběry ze soudní síně ukazují podezřelého z vraždy Tupaca Shakura Keefeho D, který tvrdí, že si útok na něj ve vězení objednali státní zástupci.

Záběry ze soudní síně ukazují podezřelého z vraždy Tupaca Shakura Keefeho D, který tvrdí, že si útok na něj ve vězení objednali státní zástupci.

Gangster, který se sám přiznal k Tupacově vraždě, se v úterý u soudu v Las Vegas rozčílil.

Duane „Keefe D“ Davis, kterému byla během soudního slyšení opět zamítnuta kauce, vzdorovitě odmítl mlčet a pronesl řadu tvrzení o tom, že byl ve vězení v Clark County Detection Center zmlácen.

Keefe, který vypadal rozčileně, řekl soudkyni Carli Kierny, že se bojí smrti poté, co tvrdil, že byl 9. srpna v cele napaden.

Jednašedesátiletý někdejší zločinecký boss z Comptonu ve svém výlevu v soudní síni tvrdil, že ho napadli dva příslušníci vězeňské služby a nechali ho zmláceného a potlučeného.

Keefe vyslovil překvapivé, ničím nepodložené tvrzení, že na něj prokurátoři poslali policisty, aby ho napadli.

V soudní síni řekl: „Brutálně mě zbili, napadli mě a zaútočili na mě.

„Řekl jsem jim, že mám rakovinu a beru léky na ředění krve.“

Gangster Southside Crip tvrdil, že když se „zeptal na jejich jména, jejich seržant je vykázal ze dveří“.

Keefe tvrdil, že údajný útok viděli i další vězni a že během útoku mohla být zapnutá videokamera.

„Přednesl jste velmi závažná obvinění týkající se policejní brutality a toho, že prokurátoři na vás zorganizovali nějaký útok,“ upozornila Keefeho soudkyně Kierny.

„Nebyla jsem o tom informován.“

„BERU LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE
Když se Keefe snažil s Kiernou hádat, vyzvala ho, aby jeho právník Carl Arnold podal návrhy a předložil soudu důkazy.

Keefe se však ohradil: „To je špatně.

„Beru léky na ředění krve… krvácím z nosu a můžu klidně umřít.“

Keefe si prý stěžoval zástupcům a ptal se: „Co to s vámi je? Mějte trochu soucitu. Tohle je špatně.“

Soudkyně Kierny vyzvala Arnolda, aby předložil dokumenty jménem Keefeho, ale uvězněný gangster opět odvětil: „Přál bych si, aby byli potrestáni nebo vyhozeni. Tohle bylo špatné.“

Prokurátor Binu Palal po slyšení řekl deníku The U.S. Sun, že „nebude na tvrzení pana Davise reagovat“.

Než slyšení začalo, Keefe seděl zhroucený v křesle v soudní síni, oddělený od svých nadřízených obžalovaných.

Keefe vypadal frustrovaně nad argumenty žalobců a nechal se slyšet, jak si z nespokojenosti mohutně povzdechl.

V jiném okamžiku, kdy se převaloval na židli, se bývalý šéf gangu usmál na média přítomná v soudní síni.

Keefův výbuch přišel chvíli poté, co soudce po dvacetiminutovém slyšení u lasvegaského soudního dvora rozhodl, že mu nebude udělena kauce.

Uvězněný gangster osm měsíců bojoval za sehnání legitimních peněz, aby mohl být propuštěn do domácího vězení.

Jeho právník tvrdil, že Keefe může legálně vydělávat na své pověsti, protože nebyl odsouzen za Tupacovu smrt.

Keefe, který měl na sobě tmavě modrou uniformu CCDC, stál se zachmuřeným obličejem, zatímco Arnold, který se slyšení účastnil prostřednictvím FaceTime, přednesl argumenty pro to, aby jeho klient mohl být propuštěn na kauci.

Arnold poznamenal, že potřebuje více času na prostudování desítek dokumentů od losangeleského policejního oddělení souvisejících s případem jeho klienta.

Arnold se rozhodoval, jaké návrhy plánuje podat, když má před sebou jak „zamítnutí případu“, tak aspekty důkazů předložených státními zástupci.

Všechny strany se dohodly na odložení soudního procesu z letošního listopadu na 17. března 2025.

Soudkyně Kierny již dříve prozradila, že není spokojena s povahou finančních prostředků potřebných na Keefovu kauci ve výši 112 500 USD od společnosti AG Entertainment.

Poprvé soudkyně povolila Keefovi kauci na základě částky 750 000 dolarů 10. ledna.

Její rozhodnutí zahrnovalo Keefeho zveřejnění všech podrobností o tom, odkud budou pocházet peníze připravené na jeho propuštění.

V červenci zamítla jeho první pokus o propuštění na kauci kvůli nejasnostem ohledně zdroje kauce, kterou poskytl rapový umělec Cash „Wack 100“ Jones.

Prokurátoři před soudem rapového baviče a Keefeho vyzvali, aby uvedli soudkyni v omyl ohledně Jonesova motivu pro poskytnutí kauce ve výši 112 500 dolarů.

Keefe při slyšení popřel, že by s Jonesem uzavřel jakoukoli dohodu o televizních projektech, přičemž Jones trval na tom, že to nebyl jeho obchodní plán.

Žalobci však přehráli nahrávky vězeňských telefonátů, v nichž Keefe hovoří se svou ženou o tom, že Jones má „židovského partnera“ z „Paragonu“, který mu nabízí televizní smlouvu.

Ve vězeňských hovorech je slyšet, jak Jones říká Keefovi, že „mluvil s televizními hlavouny“ a že „jeho prioritou je natočit alespoň deset epizod, než začne soud s obžalovaným“.

Společnost AG Entertainment byla představena jako tichý společník v dohodě, ale na slyšení se nedostavila.

Od léta 2023 žalobci prosazovali, aby Keefe zůstal před soudem za mřížemi, a naznačovali, že je nadále „nebezpečný pro společnost“, a tvrdili, že jednal o tom, že nechá zabít potenciálního svědka.

Prokurátoři popsali, že Keefe má „pověst brutálního vůdce gangu, předchozí záznamy, povahu trestného činu a nebezpečí, které představuje pro společnost“, jako důvody pro vydání příkazu k zadržení.

Keefovi, který obvinění opakovaně popíral, přestože se na záznamech několikrát přiznal k tomu, že byl tím, kdo viděl střelce, hrozí v případě usvědčení z Tupacovy vraždy doživotní trest odnětí svobody.

zdroj: https://www.the-sun.com/news/12303407/tupac-murder-suspect-keefe-d-rant-alleged-prison-attack/

překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *