Tupacova rodina najala nové právníky, aby prověřili Diddyho tvrzení o „plánované vraždě“ na Tupaca

Tupacova rodina najala nové právníky, aby prověřili Diddyho tvrzení o „plánované vraždě“ na Tupaca

Žijící příbuzní Tupaca chtějí více odpovědí na tvrzení, že Diddy v roce 1996 nabídl Duanu Davisovi a.k.a. Keefe D, aby rappera zavraždil.

Rodina Tupaca Shakura se začíná zabývat znovu se objevivšími obviněními z jeho vraždy v roce 1996, do které je zapleten Sean „Diddy“ Combs.

Minulý týden se objevil záznam z roku 2009, kde Duane „Keef D“ Davis, který v současné době čeká na soud poté, co byl obviněn z vraždy Tupaca Shakura, obviňuje hiphopového magnáta Diddyho, že mu nabídl milion dolarů za to, že Shakura zabije.

Diddy opakovaně popřel, že by byl do případu jakkoli zapojen, a nikdy nebyl obviněn z jakékoli souvislosti s případem z roku 1996.

Shakurovi rodinní příslušníci však toto v současnosti nepodložené tvrzení prošetřují.

Podle TMZ si Shakurovi příbuzní najali právníky Christophera Cloreho a Alexe Spira, aby se Davisovým tvrzením podrobněji zabývali.

Rodina doufá, že se jí podaří odhalit další stopy, důkazy a případné právní dokumenty, aby mohla na Diddyho podat trestní oznámení.

V září 1996 byl Shakur čtyřikrát postřelen, když jel na sedadle spolujezdce v BMW v Las Vegas. O šest dní později v nemocnici zemřel.

Případ se dlouhá léta nedařilo vyřešit, ale v roce 2023 státní zástupci označili Davise za strůjce střelby a obvinili ho z vraždy. Davis se nepřiznal, že by byl vinný.

V roce 2009 se detektiv z oddělení vražd Dan Long Davise zeptal: „Puffy Combs. Hraje v té věci nějakou roli?“

„Jo, myslím, že ano. To si myslíme. Tak se to říká na ulici,“ odpověděl Davis.

Podle spisu státního zástupce Combs údajně Davisovi řekl následující: „Sean Combs oslovil obžalovaného [Davise] s dotazem, zda za Shakurovu smrt nejsou zodpovědní South Side Crips. Obžalovaný odpověděl: ‚Ano‘.“

Městská policie v Las Vegas však 24. července sdělila časopisu People, že „Sean Combs nebyl nikdy považován za podezřelého ve vyšetřování vraždy Tupaca Shakura“.

Sám Diddy na tato tvrzení reagoval v roce 2008 v prohlášení pro AllHipHop.

„Tento příběh je více než směšný a zcela nepravdivý. Ani Biggie [Smalls, zesnulý rapper], ani já jsme o žádném útoku nevěděli předtím, během něj ani potom. Je to naprostá lež naznačovat, že bychom do toho byli já nebo Biggie nějak zapleteni,“ uvedl.

Davis v roce 2009 policii řekl, že tehdy požádal o odškodnění. „Sakra, teď už můžeme dostat zaplaceno,“ řekl úřadům při výslechu.

překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *