Členové Outlawz vzpomínají na tetování Tupaca – překlad

Členové Outlawz vzpomínají na tetování Tupaca – překlad

Přeloženo v roce 2011

13.září tohoto roku jsme si připomněli smutné výročí 15-ti let od smrti rappera Tupaca Shakura. Není lepší způsob, jak si jej znovu připomenout, proto jsme navštívili členy jeho rappové skupiny Outlawz. Celé této skupině vychází v tento významný datum – jejich „jak tedy říkají“, poslední společné album s názvem Perfect Timing – Hussein, E.D.I. Mean a Young Noble pořád pracují, pořád makají. Časopis Urban Ink zpovídal jejich členy, tady je překlad rozhovoru.

URBAN INK: Husseine, taky máš tetování „THUG LIFE“ na břiše, stejně tak, jako Tupac. Inspiroval tě v tomto Tupac?

Hussein: Ano, to tetování měl už v době, kdy jsem ho poznal – a já si ho nechal udělat až v momentě, kdy jsem od něj dostal svolení. Je ale menší, než bylo to jeho.

Má toto tetování ještě někdo v Outlawz?

Hussein: Ne, byl jsem snad asi jedinej blázen, který si to chtěl dát na břicho. Tupac si dal tetovat i slovo Outlaw, a pak jsme si to udělali všichni ve skupině – na levou ruku, ve stejný čas. Hodně jsme se chodili tetovat společně. Když si chtěl dělat Makaveli na krk, tak jsme šli s ním a taky se nechali tetovat.

Young Noble: Já si nechal vytetovat na pravou ruku úsloví, „Heart of Soldier with a Brain To Teach A Whole Nation,“ (v překladu: Srdce vojáka, který myslí hlavou dokáže naučit celý národ). A taky jsem si nechal udělat „Haily Mary“, na pravou ruku, jako památku na Kadafiho.

E.D.I. Mean: Já si zase dal vytetovat „Thug Life“ na předloktí, přesně naproti „Outlawz.“ Taky mám úsloví z Pacova refrénu, „Thug Life je v mých žilách, proto jsem tak silný,“ ze songu Bomb First z alba Makaveli. To byl taky důvod, proč jsem si to nechal udělat na levou ruku.

Kdo dělal Pacovi všechna tetování?

Hussein: Pac si je nechal dělávat na hodně místech. V Los Angeles, v místě Sunset bylo jedno takové místo, kam rád chodil, ale už si nevzpomínám, jak se to tam jmenovalo. Bylo tak hodně luxusních kočiček a taky chlápků – vypadali jak Irové, drsní hoši. Jeli jsme třeba jednou kolem toho tetovacího salónu a on najednou zastavil auto a vystoupil. A my na něho, „Hej, kam jdeš?“ A on na nás: „Jdu se tetovat.“

Young Noble: Měl hodně rád tetování. Vzpomínám si, že v té době nebylo moc rapperů, kteří by měli tolik tetování, jako Pac. A taky jsme ho rádi ukazovali, Pac a celá kapela. Myslím, že Tupac odstartoval celý ten trend tetování a je štěstí, že my jsme taky u toho byli.

E.D.I. Mean: To rozhodně, inspiroval celou kulturu tím, jaká měl na sobě tetování. Taky za to může v R&B hodně Jodeci, který měl taky hodně tetování a hodně tomu pomohl v našem byznysu. Pac měl svoje první tetování ještě v době, kdy nebyl ani umělec, ani neměl nikde podepsanou smlouvu. Když se občas vyfotil někde bez trička, lidi si ho zapamatovali, hned si ho všímali. Teď jsme v době, kdy tetování pro člověka hodně znamená. Tehdy to byl způsob, jak se vypořádat s bolestí, s životními nástrahami, s problémy v životě. Myslím, že v dnešní době se mladší generace tetuje jen kvůli tomu, aby měli něco vytetovaného na svém těle, už to není o srdci.

Povězte nám něco o svém novém albu. Je to pořád ten stejný Outlawz, nebo jste něčím jiní?

Hussein: V 90-tých letech jsme byli banda mladých hochů. Měli jsme pocit, že jsme se utrhli z řetězu, jako bychom byli zločinci a konečně na svobodě. Hodně jsem to prožíval, jako kdyby to všechno bylo naposledy. Teď mám tři dcery. Už se na svět dívám úplně jinak. Žiju si svůj život a vím, že i hudba je jiná. Celý to album je jiné, než kdysi.

E.D.I. Mean: Když se zaposlouchávám do alba Perfect Timing, tak to první, co tam slyším je, že  každej song je jinej. Žádnej song tam není stejnej. Nenahráli jsme jen tak něco, protože jsme slavní, abychom to všechno vydali a hodili na náš svět. Chceme vytvářet novou éru hudby. Chceme i nadále dělat hudbu, ale co se týče Outlawz – chceme, aby to bylo poslední album. Je potřeba zapálit pochodeň nové generaci. Nové škole.

Young Noble: Je to tak, je to naše nejlepší album a skutečnost, že jsme spojeni s tím albem, je tak neskutečná, až to bolí. Objeví se tam jak Scarface, tak Bun B, Lloyd, Trae a další týpci.

Proč se neustále objeví spekulace, že je Tupac naživu?

Young Noble: Protože on je legenda. Stejně tak jako Elvis, takovej je i Tupac. Je kolem něho široká základna fanoušků, lidí, kteří ho milují a neskutečně si ho váží. Každý z nich chce jen to, aby tady byl, dělal dobrou hudbu, smál se a nikdy neodešel na jinej svět.

Překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *