Kanye West prozradil, jak se 2Pac stal nepřítelem číslo 1 pro rappera Jay Z

Kanye West prozradil, jak se 2Pac stal nepřítelem číslo 1 pro rappera Jay Z

V nedávném rozhovoru pro The Breakfast Club se Kanye West rozpovídal o historii sporu mezi Jay Z a 2Pacem, dvěma nejvlivnějšími rappery všech dob. Podle Westa začal spor, když Jay Z v roce 1996 spolupracoval s The Notorious B.I.G., úhlavním rivalem 2Paca, na písni „Brooklyn’s Finest“.

West uvedl, že Jay Z zpočátku váhal se spoluprací s Biggiem, který již byl zapleten do ostré rivality mezi východním a západním pobřežím a 2Pacem. Jay Z chtěl zůstat neutrální a soustředit se na vlastní kariéru, ale Biggie ho přesvědčil, aby spojil síly a reprezentoval jejich rodný Brooklyn. West řekl, že Jay Z se cítil pod tlakem, aby prokázal loajalitu Biggiemu, který byl jeho mentorem a přítelem.

Toto rozhodnutí se ovšem vymstilo, když píseň uslyšel 2Pac a pochopil ji jako přímý diss. 2Pac se cítil podveden Jay Z, kterého předtím respektoval a dokonce ho pozval do svého vydavatelství Death Row Records. 2Pac reagoval vydáním skladby „Hit ‚Em Up“, jedné z nejkrutějších dissů, jaká kdy byla nahrána, v níž urážel Jay Z, Biggieho a jejich kolegy. Tvrdil také, že spal s Biggieho manželkou Faith Evansovou.

West uvedl, že Jay Z byl 2Pacovým útokem šokován a dotčen, ale rozhodl se, že se nebude veřejně mstít. Nechtěl vyhrocovat násilí a doufal, že se situace uklidní. Situace se však ještě zhoršila, když byli 2Pac i Biggie v roce 1996 a 1997 zabiti při střelbě z auta. West uvedl, že Jay Z byl jejich smrtí hluboce zasažen a cítil se vinen, že se na konfliktu podílel.

West prohlásil, že Jay Z se nikdy nevyrovnal se svými spory s 2Pacem, a to ani poté, co se stal jedním z nejúspěšnějších umělců v historii hip-hopu. Řekl, že Jay Z stále považuje 2Paca za svého nepřítele číslo jedna a největšího konkurenta. Řekl, že Jay Z se vždy snaží překonat 2Pacův odkaz a vliv, ale zároveň ho respektuje jako génia a legendu.

West řekl, že obdivuje Jay Z i 2Paca za jejich přínos rapu a kultuře. Řekl, že by si přál, aby vyřešili své neshody a místo hádek spolupracovali. Dodal, že doufá, že se jejich fanoušci dokáží poučit z jejich chyb a oslavovat spíše jejich podobnosti než rozdíly.

Překlad: djbeton

zdroj: medium.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *