Syn Keefeho D., podezřelého z vraždy Tupaca, prolomil mlčení a prohlásil: „Gang Bloods chce popravit mého otce a celé je to vina státních zástupců.“

Syn Keefeho D., podezřelého z vraždy Tupaca, prolomil mlčení a prohlásil: „Gang Bloods chce popravit mého otce a celé je to vina státních zástupců.“

Na hlavu podezřelého z vraždy Tupaca Shakura vypsali členové gangu Bloods odměnu – jeho syn to uvedl pro deník The U.S. Sun.

Keefe D – vlastním jménem Duane Davis – byl upozorněn svým nejstarším synem: „Dávej si pozor, tati.“

Jednatřicetiletý Duane Jr. prozradil, že šéfové losangeleského gangu Blood vydali po jeho zatčení a za jeho mediální přiznání, že byl střelcem při smrti rappera Tupaca v roce 1996, příkaz k jeho zabití.

Ten ale vrátil úder prokurátorům, kteří tvrdí, že nesprávně uvedli, že jeho bývalý otec, šéf gangu Crip z Comptonu, plánoval zabít svědky, kteří budou svědčit v jeho procesu.

Okresní prokurátoři okresu Clark sdělili soudci, že svědek byl poté, co byl Keefe natočen, jak se svým synem diskutuje o „zeleném světle“, potenciálně v ohrožení.

Duane Jr. však trvá na tom, že zvukový záznam, který byl přehrán u soudu a který získal deník The U.S. Sun, byl žalobci zkreslen, a trvá na tom, že Keefe je ten, jehož život je ohrožen.

Zoufalý syn Duane Jr. přerušil své mlčení v médiích, aby „řekl světu pravdu o svém otci“, a vyjádřil své obavy o bezpečnost 61letého muže, který je ve vazbě ve vazební věznici Clark County Detention Center v Las Vegas. 

V jednom z obsáhlých rozhovorů vysvětlil, že ho jeho přítel z Los Angeles, člen gangu Blood, varoval, že by jeho otec mohl být zabit.

Duane Jr. si také stěžoval, že vrchní zástupce okresního prokurátora Marc DiGiacomo si jeho rozhovor s otcem vyložil špatně, přičemž poznamenal, že by bylo „hloupé“ vyhrožovat svědkovi s vědomím, že je nahráván.

Duane Jr. řekl: „Když se vrátíte k tomu hovoru. Řekl jsem tátovi, že nám to dalo zelenou v celém obvinění.“

„Řekl jsem tátovi: ‚Ať už jsi ve vězení, nebo kdekoli jinde, hlídej si záda‘.

„Mluvíme o tom, že tě možná pustí ven.

 „Poslechněte si tu nahrávku. Nejsem členem gangu, to vám slibuju.

“ O naši bezpečnost se nestarají, je jím to jedno.

„Když jsem o členovi gangu něco řekl, proč nejsem i já ve vězení?“ ptal se.

Duane jr. vysvětlil, že jeho otec byl terčem útoků členů konkurenčního gangu Blood nebo jeho poboček, kdy ho loni v létě zatkli policisté.

Dodal: „Nikdy jsme neměli problém, dokud tátu nezatkli. 

„Pak se mluvilo o tom, že naše rodina má problém. Co to kurva je?“

Když byl Duane Jr. požádán, aby vysvětlil, proč by Bloods chtěli, aby byl jeho otec zlikvidován, odpověděl: „Myslí si, že to udělal můj táta. Musím vám to říct. Můj táta byl legendou díky prodeji drog. 

„Tupac – nemluvili o tom, že někoho zabil, ale že prodával drogy.“

Duane Jr. trvá na tom, že žalobci „zkreslili“ jeho rozhovor ve vězení, a dodává, že jeho rodina si je vědoma, že jejich hovory jsou nahrávány.

„Varoval jsem tátu před jeho bezpečností. Kdybych věděl, že z toho bude tohle všechno, ani bych to neřekl.

„Proč bych to říkal? Proč bych říkal, že jsem dal někomu zelenou, když vím, že jsem byl nahráván? ‚Dávej si pozor, tati,‘ to je v podstatě všechno, co jsem chtěl říct.

„Nevím, kdo je v tom vězení. Mohli by tam být nějací kluci z Comptonu. Chtěl jsem mu dát najevo, aby si dával pozor.“

„NEZMIŇUJTE SE O DIDDYM“

Duane Jr. také vyjádřil své obavy z nedávných soudních dokumentů, v nichž byl rapový magnát Diddy zmíněn 77krát a obviněn z organizování útoku na Tupaca.

Diddyho zástupci zatím na žádost o komentář k soudnímu spisu nereagovali.

„Mám pocit, že nás vystavují ještě většímu nebezpečí, když vytahují Diddyho,“ řekl.

„Ten je až neskutečně moc bohatý.“

Keefe – někdy psáno Keffe – v rozhovorech s policií a médii, z nichž některé jsou v případu uváděny jako důkaz, tvrdil, že mu Diddy nabídl odměnu 1 milion dolarů za zabití Tupaca, což newyorský rapový magnát několikrát popřel.

Duane Jr. přiznal, že si není vědom toho, že by jeho otec vznesl vůči Diddymu toto nepodložené tvrzení.

Vyjádřil rozhořčení nad tím, že „dědeček“ Keefe nemohl být propuštěn na kauci, aby mohl trávit čas se svým synem Duanem III.

„Doufám, že se dostane ven,“ řekl Duane mladší. „Chovají se k němu, jako by byl vinen.“

Deník U.S. Sun se obrátil na kancelář státního zástupce okresu Clark s žádostí o vyjádření k tvrzením Duana mladšího.

BOJ O SVÉ ZDRAVÍ

Na otázku ohledně Keefeho zdravotního stavu po jeho boji s rakovinou a jeho smýšlení Duane Jr. odpověděl: „Je v pořádku.“

Duane Jr. několikrát zopakoval, že mu „nevadí“, že se jeho provokující komentáře dostaly na veřejnost.

Jeho stížnosti by mohly přilít olej do ohně v probíhajícím vyhroceném boji mezi jeho otcem, kterého jeho vlastní právník označil za „kmotra z Comptonu“, a státními zástupci.

Prokurátoři prohlásili, že Keefe je „nebezpečný pro společnost“, a zpochybnili, že se zbavil své gangsterské minulosti.

Soudce Kierny během slyšení o kauci vyjádřil pochybnosti o jeho životním stylu a přetrvávajících vazbách na gangy.

Keefe se posledních pět let veřejně chlubil svými kriminálními aktivitami od celostátního obchodu s drogami, rvaček až po roli „střelce“ při vraždě Tupaca v roce 1996.

PRÁVNÍK VRACÍ ÚDER

Jeho právník Carl Arnold trvá na tom, že je „občanem, který dodržuje zákony“, odešel z kriminální činnosti a nyní vydělává peníze za svou „nechvalnou“ pověst z minulosti.

V lednu Di Giacomo tvrdil, že nahraný hovor s jeho synem naznačuje, že Keefe věděl o možném vydání rozsudku smrti pro lidi, kteří proti němu hodlají svědčit.

„Zelená“ je v gangsterských kruzích známá jako pokyn nebo povolení k vraždě.

Soudkyně Carli Kierny se dozvěděla, že FBI přesunula svědka na tajné místo poté, co jim byly předány Keefeovy a synovy vyjádření na zvukovém záznamu o délce 136 vteřin z vazební věznice v okrese Clark.

ZÁZNAM HOVORU Z VĚZENÍ

V krátkém záznamu byl Keefeův syn Duane Davis mladší, který vedl se svým otcem nesouvislý rozhovor.

Davis mladší začal slovy: „Zavolej mi ráno, musím ti něco říct.“.

Keefe odpověděl: „O čem?“, načež jeho syn odpověděl: „O nějakých s***kách, které se dějí.“

Davis Jr. pak zamumlal několik neslyšitelných poznámek a dodal: „Mluví o tom, že… to je zelená pro nás… pro naši stranu.“

Keefe reagoval: „Naše strana – na naší straně je zelené světlo?“

Nebyl konkrétní, s kým mluvil, ale jeho syn říká: „Jo, to mi řekl.“

Překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *