Eminem – Somebody Save Me (feat. Jelly Roll) – 2024 – české titulky – oficiální videoklip

Eminem – Somebody Save Me (feat. Jelly Roll) – 2024 – české titulky – oficiální videoklip

„Somebody Save Me“ je song amerického rappera Eminema, ve kterém hostuje Jelly Roll, z jeho dvanáctého studiového alba The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) (2024). Později byla vydána jako singl a 21. srpna 2024 k ní byl zveřejněn videoklip.

Pozadí a vydání

Americký rapper Eminem vydal v lednu 2020 své jedenácté studiové album Music to Be Murdered By. Album bylo kriticky i komerčně úspěšné a vyšly z něj singly jako „Godzilla“, který se umístil na třetím místě žebříčku Billboard Hot 100. Po úspěchu alba začal Eminem pracovat na svém dvanáctém studiovém albu ve spolupráci s Dr. Dre, přičemž jeho produkci potvrdil v pořadu Jimmy Kimmel Live! 19. března 2024.

Album nazvané The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) bylo oficiálně oznámeno 26. dubna po draftu NFL v roce 2024 prostřednictvím traileru zobrazujícího novinový příběh o smrti Eminemova alter ega Slim Shady. 12. července 2024 bylo album vydáno; píseň „Somebody Save Me“ je devatenáctou a poslední skladbou na standardním seznamu skladeb. 19. července 2024 byla píseň vydána jako singl.

Kompozice a texty

„Somebody Save Me“ je country hiphopový song v podání především Eminema, přičemž části písně jsou samplovány ze singlu „Save Me“ od Jelly Roll z roku 2020. Mezi další producenty písně patří Emile Haynie, Benny Blanco, Luis Resto a David Ray.

Text písně „Somebody Save Me“ pojednává o Eminemově vztahu k rodině v době jeho drogové závislosti v minulosti a je napsán z pohledu alternativní reality, v níž zemřel před maturitou své dcery Hailie.

Song začíná nahrávkou, v níž ho jedno z jeho dětí, Alaina, prosí, aby snědl večeři, což on odmítá. Všechny tři sloky písně jsou věnovány jednomu z jeho dětí, konkrétně Alaině, Hailie a Stevie, a omlouvá se za to, že jeho závislost rozvrátila rodinu. Otevřeně lituje, že nedokáže být správným otcem, a říká, že „[si] ani nezaslouží titul otce“. Po úvodu písně a mezi jednotlivými verši hraje úryvek písně „Save Me“ od Jelly Roll, kde mimo jiné po každé sloce říká „somebody save me, me from myself“

Přijetí kritikou

V žebříčku všech písní z alba The Death of Slim Shady považoval Michael Saponara z Billboardu za nejlepší píseň alba „Somebody Save Me“ a popsal ji jako „ slzavý“ závěr. Další borec z Sputnikmusic napsal, že „Somebody Save Me“ spolu s „Temporary“ a „Bad One“ jsou písně, které si zachovaly témata, která podle něj měly Eminemovy písně v posledních letech, ale přesto jsou „obrovským zlepšením“.

Merlin Alderslade z časopisu Louder uvedl, že píseň byla dosti slabým zakončením alba, a refrén Jelly Roll popsal jako „šramotný a iritující“.

Hudební videoklip

Videoklip k písni „Somebody Save Me“ byl vydán 21. srpna 2024[13] a obsahuje úryvky domácích záběrů a klipy z podcastu Hailie Jade „Just a Little Shady“ spolu se scénami, v nichž Eminem přemýšlí o své minulosti. Rapper je zobrazen, jak sleduje vzpomínky, které se odvíjejí za jednosměrným zrcadlem. Ve videoklipu se také objevuje Jelly Roll, který v prázdné místnosti s blikajícími světly zpívá refrén.

Překlad a časování: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *