Chino XL zemřel ve věku 50.let – Tupac jej dissoval v songu „Hit Em Up“ – článek z 30.7.2024

Chino XL zemřel ve věku 50.let – Tupac jej dissoval v songu „Hit Em Up“ – článek z 30.7.2024

Hip hopové pocty zaplavily celý internet.

Článek z 30.7.2024

8.4.1974 – 28.7.2024

Přátelé a rodina rappera China XL v pondělí 29.7.2024 se zármutkem oznámili, že tento legendární MC v neděli zemřel… a otřásl tak několika generacemi hiphopové komunity.

Podle rodiny Chino zemřel ve svém domě a zanechal po sobě matku, 4 děti, nevlastního syna, 4 vnoučata a svou dlouholetou partnerku Stephanii.

Jeho dcery vydaly společné prohlášení, ve kterém uvedly, že … „Náš otec měl mnoho titulů – král vtipných hlášek, portorický superhrdina – ale nejdůležitějším z nich byl ‚ táta od holek ‘. A to, co nám v této roli dal nejvíc, byla jeho síla, bezprostřednost a schopnost být superrealistický. Hlavní věc, kterou teď cítíme, je, že náš táta je v klidu, a tak jsme v klidu i my.“

Sociální sítě zaplnily kondolence rapperů, producentů a mediálních osobností… Chuck D, Joe Budden, KXNG Crooked, ScHoolBoy Q a další představitelé battle rapu a undergroundu vyjádřili úctu a podělili se o vzpomínky na China.

Chino, který se narodil v Bronxu, začal spolupracovat s American Recordings Ricka Rubina a v roce 1996 vydal u této značky své debutové album… a svou mnohoslabičnou hrou se slovy nadchl publikum na východním i západním pobřeží.

Kalifornie je místem, kde Chino založil svůj rapový odkaz… proslavil se jako spolupracovník Eminema, RZA a KRS-Onea na singlu „The Anthem“ skupiny Sway & King Tech z roku 99 a před svou smrtí vedl lyrický spor s Tupacem Shakurem.

Byl také hostem na Rakimově novém albu „G.O.D.s Network – Reb7rth“, které vyšlo minulý víkend prostřednictvím písně „Pendulum Swing“ s Crookedem, Canibusem a La the Darkmanem.

Rodina zatím nezveřejnila příčinu úmrtí, ale tvrdí, že budou oznámeny až na vzpomínkové akci. Chinovi bylo 50 let.

Zdroj: tmz.com

Překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *