JAY-Z vysvětluje, proč byl pro poločasovou show Super Bowlu vybrán právě Kendrick Lamar – září 2024

JAY-Z vysvětluje, proč byl pro poločasovou show Super Bowlu vybrán právě Kendrick Lamar – září 2024

JAY-Z vysvětlil, proč si jako hlavního účinkujícího na Apple Music Super Bowl 2025 Halftime Show vybral Kendricka Lamara, což bylo oznámeno v neděli 8. září.

Hiphopová ikona a hudební stratég NFL vydal prohlášení současně se zprávou, že Lamar byl vybrán, aby vystoupil na pódiu během poločasové show, která se uskuteční během Super Bowlu LIX v New Orleans v Los Angeles v únoru 2025.

„Kendrick Lamar je skutečně umělcem a interpretem, který se objevuje jednou za generaci,“ řekl JAY-Z o sedmnáctinásobném držiteli ceny Grammy. „Jeho hluboká láska k hip hopu a kultuře je základem jeho umělecké vize. Má jedinečnou schopnost definovat a ovlivňovat kulturu po celém světě. Kendrickova práce přesahuje hranice hudby a jeho vliv bude citelný ještě dlouhá léta.“

Zpráva o tom, že Kendrick byl vybrán jako účinkující pro Apple Music Super Bowl 2025 Halftime Show, se setkala se smíšenými reakcemi veřejnosti, protože někteří kritici měli pocit, že by si tento výběr zasloužili spíše jiní umělci.

Jedním ze jmen, které by podle fanoušků a hudebních osobností bylo pro tuto příležitost vhodnějším interpretem, je Lil Wayne, zejména proto, že Super Bowl LIX se bude konat v New Orleans, rodném městě rapové legendy. Vzhledem k tomu, že Kendrick již dříve vystoupil během hvězdné Super Bowl Halftime Show, kterou v roce 2022 řídil Dr. Dre, a že Lil Wayne o tuto příležitost veřejně usiloval, bylo toto rozhodnutí zdánlivě o to polarizovanější.

Rodák z Louisiany Master P se podělil o svůj názor na to, že JAY-Z a NFL mohli zkazit výjimečný okamžik pro jižanskou kulturu, když se rozhodli, že místo Lil Wayna vystoupí Kendrick Lamar. Master P se připojil k názoru mnoha fanoušků, že Lil Wayne by měl být nějakým způsobem zařazen do Super Bowl Halftime Show.

„Jako velvyslanec zábavy ve městě New Orleans musím souhlasit s fanoušky, že by součástí této oslavy měl být i Lil Wayne,“ napsal zakladatel No Limit Records.

„Je to jeden z nejlepších žijících hiphopových umělců, který je stále aktuální, a navíc pochází z New Orleans. Nenechme si tento kulturní okamžik na Jihu ujít. Život je příliš krátký! Musíme dát našim legendám jejich květiny, dokud jsou tady.“

Začátkem tohoto roku vyjádřil Lil Wayne přání vystoupit během poločasové show Super Bowlu LIX a přiznal, že se doslova „modlí“, aby byl vybrán jako hlavní hvězda. Uvedl však, že zatím nedostal žádný signál, že by se o něm uvažovalo.

„Nebudu vám lhát. Nikdo mi nezavolal, ani nic, řekl tehdy. Modlíme se. Držíme si palce. Tvrdě na tom pracuji. Chci udělat i další nové album a všechno, co dělám, je smrtící,“ vyjádřil se. „Chci jim prostě ztížit, aby na toho kluka neřvali… Mohl bych být jako [Rihanna]. RiRi tam přišla a prostě šla z roku na rok do roku a z roku na rok do roku.“

Překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *