Madonna zastavila aukci prodeje dopisu od Tupaca – rok 2018

Madonna zastavila aukci prodeje dopisu od Tupaca – rok 2018

Zpěvačka podala žádost u Nejvyššího soudu v New Yorku, aby zastavili aukci prodeje 20 věcí, které patřily Madonně.

Vše měl odstartovat ještě před „Rock and Roll udílením do Síně slávy“ událostí, popová hvězda řekla, že si neuvědomila, že některé věci již nejsou v jejím vlastnictví a nádale jsou nabízeny k prodeji.

„Byla jsem šokována, když jsem se dozvěděla o plánované dražbě dopisu od Tupaca, protože jsem netušila, že tento dopis není již v mém osobním vlastnictví,“ přiznala Madonna v soudních dokumentech. Nikdy jsem neprodávala, nedarovala, nezasílala, ani nijak nedávala dopis od Tupaca nebo nedala jinému právu, aby toto mohl udělat místo mě. Madonna má v aukci více svých osobních věcí, dokonce její vlasy, spodní prádlo, fotky a staré šekové knížky. Tyto věci podle ní dala do aukce její bývalá poradkyně Darlene Lutzová.

V dopisu od Tupaca, Madona už jednou naznačovala v rozhovoru, že jejich přátelství chtěl Shakur ukončit kvůli její barvě pleti. Více informací si přečtete v dopise, který napsal Tupac z vězení v lednu roku 1995.

PŘELOŽENÝ DOPIS

Leden 15. 1995, 4:30h ráno

Dlouho jsem čekal, až konečně napíšu tento dopis, protože jsem se snažil najít v sobě všechny odpovědi, aby nezůstaly některé otázky nezodpovězené. V prvé řadě se ti musím omluvit, protože, jak jsi říkala, nebyl jsem takovým přítelem, jakým bych byl schopen být.

„Pochopíš to?“ Pro tebe, aby tě někdo viděl s černochem a aby sis nijak neomezovala svou kariéru, by bylo pro tebe mnohem otevřenější. Ale mám v sobě i pocit vnímací, kvůli svému „image“. Nejradši bych neznal ani polovinu lidí, které jsem znal. Těm vadilo to, jaký jsem. A tobě jsem nikdy neměl v úmyslu ti ublížit.

V rozhovoru, ve kterém jsi řekla něco jako „že většina rapperů a basketbalistů by mělo jít na rehabilitaci“, tato slova mnou projela jako nůž. Nikdy jsem si nemyslel, že bys vůbec dokázala žít s nějakým rapperem. V tomto momentě mě dostal můj přirozený instinkt a zároveň začal bránit mé zdravé ego, které mi hodně věcí napovědělo.

Chápeš mě vůbec? Od té doby, jak vidíš, jsem vyrostl, jak duchovně, tak mentálně. Nezáleží na tom, jak mě kdo vnímal. Pochop prosím mé předchozí postavení mladíka s omezenými zkušenostmi a jako dosti známý sexuální symbol.

Nabízím ti proto znovu své přátelství, mnohem silnější a mnohem soustřednější. Pokud máš pořád zájem, chtěl bych to s tebou probrat osobně, věřím že se dočkám. Mám ale pocit, že bych ti to měl říct..jen v případě, že by se mi něco stalo.

Prosím Madonno dávej na sebe pozor
Nikdo není tak čestný jak se zdá
Jsou i takoví, jejichž srdce krvácí ze závisti a zla
Neváhali by ti ublížit!
Nechť mých 5 kulek je toho důkazem!

P.S. Pokud existuje něco, o čem by ses chtěla se mnou podělit, byl bych moc rád za tohle, na život a na smrt.

Navždy Tupac Shakur

Nevím, jaký máš pocit
z mé návštěvy,
jestli bys našla místo ve svém srdci,
rád bych s tebou mluvil tváří v tvář,
je to legrační, ale tato zkušenost
mě naučila, abych nebral
čas jako samozřejmost.

Překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *