16.června 2011 – Tupac by měl 40.narozeniny – 40 věcí, kterých by mohl Pac dosáhnout, kdyby se jich dožil – překlad článku z allhiphop.com

16.června 2011 – Tupac by měl 40.narozeniny – 40 věcí, kterých by mohl Pac dosáhnout, kdyby se jich dožil – překlad článku z allhiphop.com

16.června 2011 byl den, kdy by oslavila 40.narozeniny rappová legenda Tupac Amaru Shakur. Jeho velice krátký život, brilantní hudba a herectví, osobní triumfy a tragédie jsou bohužel minulostí. Jeho příběh je ale pořád hlavním „krmivem“ pro média, noviny a fanoušky po celém světě.

 Všichni říkali během života Tupaca, že to je člověk, obrovská persona, který žije a žil svůj život opravdu naplno. Jeho jméno se objevuje ve všech hudebních žebříčcích a seznamech Nejlepších Rappových Legend, kteří žijí, nebo už jsou jen značnou legendou. Je ale jisté to, že tady spoustu generacím zanechal své kontroverzní, osobní, politické alba, která budou žít navěky, dalším generacím, poselstvím pro všechny hudební národy.

V tomto významném hip-hopovém dnu vám server AllHipHop.com přináší jako oslavu narozenin Tupaca svým osobním a nostalgickým způsobem seznam toho, čeho mohl Tupac dosáhnout ve svém věku, dnes by mu bylo nádherných 40.let:

1) Tupac by se usmířil se všemi svými nepřáteli. Hodně by spolupracoval se skupinami na Východě, jako jsou Duck Down, Busta Rhymes a dokonce i s Nasem, pokud by nebyl postřelen v Las Vegas v roce 1996.

2) Možná že by se Tupac vrátil na Východní pobřeží, do místa kde se i narodil a spolupracoval by s Nasem, možná i jedním ze synů Marleyho. Utvořil by s nimi super-kapelu.

3) Kdyby Tupac žil, určitě by se uchýlil k činnosti aktivisty.

4) Pac by určitě odstartoval velkou revoluci.

5) Tupac by byl velkým zastáncem vzdělání mužů a žen, zvláště by se zaměřoval na děti, které vyrůstají v centru města, protože sám chápal okolnosti těchto dětí. Taky tam vyrůstal.

6) Vybudoval by nadaci zaměřenou lidem drogově závislým matkám či otcům. Chápal neskutečně tento dopad na děti a rodinnou jednotu. Tupac totiž miloval děti.

7) Získal by cenu NAACP (Organizace hájící občanská práva etnických menšin v USA). Nebo Nobelovou cenu, že přispěl k zastavení násilí v městských oblastech Spojených států.

8) Plně by oživil hnutí Černých Panterů a spojil by jej s hnutím Thug Life. Společně by získali na společenském postavení, zlepšili by vztahy mezi černochy a bělochy, snažili by se pochopit všechny světové kultury.

9) Tupac by změnil svět, mezinárodní společnost, po návratu k nahrávání songů by vytvořil jedno ze svých nejlepších děl a pak by odešel do důchodu.

10) Tupac by lobboval do Capitol Hill za občanské práva pro bývalé zločince. Proč by nemohli bývalí zločinci nosit u sebe zbraně?

11) Snažil by se získat více peněz na vzdělávání, umění, do škol, do míst, kde ty peníze v dnešní době chybí.

12) I když to co rappoval v hitu „I Get Around,“ změnil by k tomu určitě názor. Usadil by se manželkou a žil by s rodinou. Zasnoubil by se s dcerou Quincy Jones Kidadou.

13) Tupac by neměl více než dvě děti a snažil by se vzdát jako otec filozofie „Thug Life“.

14) Nebo je taky možné, že by se Tupac nikdy neoženil.

15) Určitě by opustil Death Row Records a zřejmě i celý hudební průmysl. V Hollywoodu by se věnoval více herectví, než hudbě. Mohl by taky spolupracovat se svou velikou kamarádkou Jadou Pinkett Smith.

16) Tupac by vydal ke svým 40.tým narozeninám katalog svých největších 1,000 originálních hitů, dostal by se na první místo v žebříčku, „Největší Rapper“ v hip-hopové historii.

17) Pac by odsoudil většinu nových školních propagací své image a své vlastní hudby – například songu Tupac Back, který teď hodně propaguje rapper Meek Mill.

18) Pořád by chodil do nahrávacího studia, s dnešními progresivními MC, které by se snažil dostat na vrchol. Jako jsou Lupe Fiasco, Kanye West, Killer Mike a J Cole.

19) Tupac by založil svůj vlastní nahrávací společnost, aby rozvíjel svůj talent, kdyby se jednou rozhodl přestat rapovat. Kdyby se ale někdy pokusil udělat něco takového, byl by ve věku jako Jay-Z, tedy kolem 40.ti let života.

20) Nahrál by společné album s Notoriousem B.I.G., které by bylo produkováno Dr.Dre a DJ Premierem. Diddy by se snažil u tohoto alba dostat do pozice výkonného producenta (naštěstí by to bylo jeho nepovedené, zbožné přání)

21) Měl by značné neshody s Willem Smithem, díky Jadě Pinkett Smith, jeho manželce. 50 Centovi, protože ten ho „dissoval“ jako první a The Game, protože by dostal tip od Dr.Dreho na něj. Game by pak měl veliký „beef“ s Pacem a to přímo na Východním pobřeží.

22) Zvětšil by sílu skupiny Outlawz, našel by další tři nové umělce, skupiny podobné umělcům Jay-Z a Kanye West. Snažil by se najít hodně nových umělců.

23) Vydal by společné album, kde by byly všechny legendy ze Západního pobřeží, včetně Snoop Dogga, Dr.Dre, DPG, Nate Dogga, E-40 a Warrena G.

24) Tupac by překonal v žebříčku časopsu Forbes všechny rappové umělce, většina z nich by nebyla tak slavná a známá jakou jsou teď.

25) Měl by jednom z největších rappových turné v historii celého hip-hopu. Stal by se jedním z nejvýdělečnějších rapperů všech dob. Dělal by světové turné větší než dnes dělá Eminem, nebo Jay-Z.

26) Produkoval by hudbu. Díky němu by byla v rapu daleko tvrdší hudba, než je teď.

27) Stál by na začátku založení „oblečení pro slavné umělce“ (dnešní značky jakou jsou Roc-A-Wear, Play Clothes, Sean John a další).

28) Tupac mohl vytvořit oblečení, kombinací šátků na hlavu a dresu Jersey.

29) V Baltimore by postavil speciální školu pro „těhotné dospívající děti“, tak jak tomu bylo „Brenda´s Got a Baby.“

30) Byl by veliký kamarád s Biggiem, který by možná stále žil, kdyby nebyl Tupac postřelen v Las Vegas v roce 1996.

31) NEBO taky, Tupac by pomohl vyřešit Biggieho vraždu, které by určitě nebyly mezi sebou propojeny. Nesmíme zapomenout na to, že před tím, než se stali nepřáteli, tak byli velcí přátelé.

32) Určitě by teď krotil svou „divokou mluvu“, přijal by několik nabídek promluvit na univerzitách a setkáních „hudebních gangsterů“.

33) Kandidoval by do vládního úřadu. Chtěl by pomoci své komunitě. Určitě by nebyl o nic horší, než skandální lidi, kteří teď hnijou v tamních úřadech.

34) Vstoupil by do politické show. Byl hodně znalý v politice a měl nadání mluvit na politické scéně.

35) Hrál by v nespočtu zajímavých filmů – některým z nich by napsal i scénář, nebo je celé režíroval… možná, že by byl dokonce nominován na Oscara, za hraní ve filmu, za scénář, režii nebo soundtracku k filmu.

36) Tupac by získal Oscara za roli v hip-hopově inspirovaném filmu podobném „Get Rich or Die Trying,“ „8 Mile,“ nebo „Hustle and Flow.“

 37) Stal by se velmi úspěšným autorem pro NY Times deník (romány, poezie, autobiografie).

 38) Dokončil by svou první knihu. Šlo by o vlastní autobiografii, kde by uvedl všechny detaily ukončení spolupráce s Death Row Records, jeho tajemné postavy a jeho „neshodám“ s Biggiem.

 39) Vlastnil by jeden z týmu NBA a NFL ligy, kdyby to byl fotbalovým tým, Los Angeles by zase mělo svůj vlastní fotbalový tým.

40) Pravděpodobně by šel znovu do vězení, nebo by byl znovu zatčen. Šlo by po něm určitě oddělení dávek a daní, tak jak to je v dnešní době hodně známé. Rozhodně by problémů s právem měl více, než za svůj krátký život.

Co si myslíte, co by v dnešní době Tupac dělal, kdyby se dožil 40-ti let? Chybíš nám Tupacu!

Překlad: djbeton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *