2Pac: So Many Tears (1995) – CZ TITULKY

2Pac: So Many Tears (1995) – CZ TITULKY

„So Many Tears“ je píseň amerického rappera 2Paca z jeho třetího studiového alba Me Against the World (1995). Byla vydána 13. června 1995 jako druhý singl alba. Produkoval ji Shock G, který použil sampl skladby That Girl od Stevieho Wondera, a často je označována za jednu z nejlepších na albu. K písni „So Many Tears“ byl natočen videoklip a došlo také k četným živým vystoupením této písně v pořadu Saturday Night Live a na Shakurově koncertu v House of Blues, jeho posledním zaznamenaném vystoupení.

Track
Píseň produkoval Shakurův dlouholetý mentor Shock G, který ji vytvořil s použitím samplu písně „That Girl“ od Stevieho Wondera se zpomaleným sólem na foukací harmoniku, které zaznívá během refrénu.Text písně je autobiografický a jeho autorem je Cheo H. z časopisu Rolling Stone. Coker poznamenal, že ve skladbě „se téměř zranitelný 2Pac vyrovnává nejen s nesmyslným násilím, které poznamenalo jeho dětství, ale i s vnitřními démony, kteří hrozí, že ho pohltí, a útočí na jeho svědomí jako pekelní psi na bluesmanově stopě“.

Živá vystoupení
Shakur předvedl píseň „So Many Tears“ během svého vystoupení v Saturday Night Live 17. února 1996. Píseň zahrál také na svém koncertě v House of Blues a je zařazena na živé album Live at the House of Blues

Překlad: djbeton